Botniaringin moottorirata Jurvassa Etelä-Pohjanmaalla houkuttelee syyskuussa kuljettajia aina Italiasta saakka taistelemaan Legendsien mestaruustitteleistä. Italialaiskaksikko Jacopo Monti ja Kevin Liguori ovat ensimmäisiä maansa edustajia Legends-autojen maailmanfinaaleissa.

Legends-autojen MM-kilpailut ovat tänä vuonna historialliset useammastakin syystä. Paitsi että kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen ulkopuolella, tänä vuonna saadaan kilpailuihin myös historian ensimmäiset italialaiset kuljettajat.

Jacopo Monti on vasta 18-vuotias kilpa-ajaja, joka ottaa ensituntumaa Legends-autoihin ei enempää eikä vähempää kuin MM-kilpailuissa. Nuorukainen on harjoitellut Legends-autolla vasta kolme viikkoa, joskin tausta mönkijöissä ja motocrossissa auttaa varmasti oppimaan myös Legendsin salat nopeassa tahdissa.

Kevin Liguori on toinen saapasmaan MM-kuljettajista. 20-vuotiasta kehutaan maansa parhaaksi Legends-kuljettajaksi, ja onpa mies voittanut kahdesti myös Italian mestaruuden kartingissa. Liguori on aloittanut ajamisen kuusivuotiaana karting-autoilla, ja on omien sanojensa mukaan innoissaan mistä tahansa nelipyöräisestä kulkuneuvosta.

Italialaisten otteita päästään seuraamaan radalla 16.-17. syyskuuta ajettavissa Legends-autojen MM-kilpailuissa, missä miehet kisaavat tulokaskuljettajien Semi-Pro-luokassa.

Jacopo Monti (oik)

Kevin Liguori

 

Kuvat: Adriano Monti