Legends-autojen MM-kilpailut ajetaan ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella Suomessa Botniaringin moottoriradalla syyskuussa. Ruotsin Emil Persson lähtee hakemaan Suomesta kolmatta peräkkäistä Legends-luokan MM-titteliään.

Ruotsalainen Emil Persson on voittanut Legends-autojen maailmanmestaruuden vuosina 2015 ja 2016. Samaisissa kilpailuissa Persson ajoi myös itsensä paalulle, ajoi kilpailun nopeimman kierrosajan sekä kellotti uudet rataennätykset. Mistään Hannu Hanhesta ei siis voida Perssonin kohdalla enää tässä vaiheessa puhua.

27-vuotias mestari on hallinnut viime vuodet Legends-luokkaa niin kotimaassaan kuin MM-kilpailuissa USA:ssa. Mies lähtee itsevarmoin ottein tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä Legends-maailmanmestaruuttaan myös Suomesta Botniaringin radalta 16.-17. syyskuuta.

– Tavoitteeni on voittaa totta kai! Tulee varmasti mahtava kilpailuviikonloppu, paljon tiukkoja kisoja ja ohituksia, intoilee Persson.

Persson on yksi syyskuussa Suomessa ajettavien MM-kilpailujen voittajasuosikeista, varsinkin kun onnistui jo peittoamaan suomalaiset kilpaveljensä Suomen sarjan avauskilpailussa Botniaringin radalla toukokuussa.

Storforsissa syntynyt ja Karlskogassa asuva Persson on aloittanut kartingin 10-vuotiaana, ajanut kaksi vuotta Ferraria ja Porschea Ruotsin GT-sarjassa, ja viimeiset kolme vuotta dominoinut Legends-sarjaa.

– Karting taustalla on melko helppoa ajaa myös Legends-autoa. Se on nopea ja kilpailut ovat todella tiukkoja mutta reiluja. Legends-mestaruuteen tarvitaan kuitenkin kokemusta ja harjoittelua, sekä hyvä taustatiimi, valaisee Persson.

Perssonille löytyy kuitenkin potentiaalisia haastajia syyskuussa Botniaringillä, eikä miehen kolmas mestaruus ole kiveen hakattu. Ruotsalainen mainitsee MM-kilpailujen pahimmiksi kilpakumppaneikseen Suomen Henri Tuomaalan ja Mathias Herténin.

Maailmanmestarilla on myös vinkki kaikille jotka itse unelmoivat kilpa-autoilusta.

– Kaikkien kannattaa aloittaa kilpa-autoilu koska se on parasta mitä voi tehdä!

 

Legends World Finals Emil Persson

Legends World Finals Emil Persson

Kuvat: Taneli Niinimäki (auto), Emil Persson Motorsport (podium)