APR Competition -kilpatiimin nuori lupaus Leevi Lintukanto otti keskiviikkona ja torstaina ensimmäisiä askeliaan Nascar-urallaan. Lintukanto osallistui Nascar Whelen Euro Series -sarjan testipäiviin Fontenay Le Comten radalla Ranskassa.

Yksi tämän hetken lupaavimmista rata-autoilijoista, APR Competition -kilpatiimin Leevi Lintukanto, tavoittelee ammattilaisuraa autourheilijana. Poikkeuksellinen kevät ja kesä on tarjonnut 18-vuotiaalle tilaisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, joista Yhdysvaltain Nascar-sarja välkkyy miehen haavelistalla päätavoitteena. Tällä viikolla Lintukanto sai esimakua tulevasta, kun hän osallistui Nascar Whelen Euro Series -sarjan testipäiviin Ranskassa, ja astui ensimmäistä kertaa Nascar-auton ohjaimiin.

– Hauskaa oli! Vähän erilaista, kuin mihin on tottunut. Tämä olisi se tulevaisuuden ensimmäinen vaihtoehto.

Kangasalta kotoisin oleva Lintukanto tuli mukaan Legends-luokkaan kaudella 2019, ja antoi heti myrskyvaroituksen ajotaidoistaan. Mies voitti tulokaskaudellaan tulokasluokan, eli Semi-Pron, mestaruuden, oli Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kolmas ja sijoittui Legendsien MM-kilpailuissa toiseksi. Lintukanto kiittelee Legends-kokemuksen auttaneen häntä eteenpäin ajourallaan.

 – Legends-kokemuksesta on paljonkin hyötyä Nascaria ajatellen. Nascar-auto on melko samanlainen muutoin, mutta vaihdelaatikko on erilainen ja ajotuntuma on paljon rauhallisempi.

Tällä kaudella Lintukanto ajaa kahden viikonlopun mittaiseksi typistyneen Rata-SM-sarjan Legends-luokassa. APR Competition -kilpatiimin väreissä taituroiva Lintukanto ajoi ylivoimaisiin voittoihin heinäkuussa Legendsien kansallisessa kilpailussa Botniaringin radalla, ja on vahva ehdokas tämän vuoden suomenmestariksi. Nascar-ajourakin saattaa saada jo tällä kaudella lisää tulta alleen, kunhan tarkemmat kilpailusuunnitelmat varmistuvat.